Liga A Prahova: Concluzii la final de sezon

Formația noastră a trecut cu brio de un nou sezon al Ligii A și îl așteaptă cu nerăbdare pe următorul, care se anunță a fi cel puțin la fel de disputat ca și acesta. Gruparea noastră așteaptă, ca și celelalte combatante din liga județeană de elită, data de 21 iulie, la care va avea loc ședința cu reprezentanții
echipelor din Liga A, dată la care va fi stabilită atât componența eșalonului pentru următoarea stagiune, cât și programul campionatului 2015-2016. În momentul de față, singurele date cunoscute sunt cele ale promovării formațiilor AS Tufeni Băicoi și Unirea Urlați din Superliga B Prahova, precum și retrogradarea sigură a grupării Prahova Târgșorul Vechi; de asemenea, la ora redactării acestui articol, Petrolistul Boldești a luat o opțiune serioasă pentru promovarea în Liga a III-a după 3-0 cu Unirea Fierbinți în manșa tur a barajului pentru promovarea în eșalonul trei național, astfel că în cazul în care din sezonul următor Liga A va rămâne tot cu 18 echipe formația Voința Găzarul Surani are șanse mari să evolueze și în stagiunea județeană următoare. Se mai așteaptă și stabilirea seriilor de Liga a III-a, întrucât în cazul în care formația AFC Astra II Ploiești nu se va putea înscrie în eșalonul din care a retrogradat la capătul sezonului recent încheiat, va reveni și ea la Liga A, fapt puțin probabil. Totodată, este interesantă și situația formației Fortuna II Poiana Câmpina, întrucât FRF a decis excluderea tuturor formațiilor fostei echipe de Liga a II-a din toate competițiile, astfel că va fi nevoie de o altă soluție pentru ca formația câmpineană să continue și la anul în județ.

O eventuală componență de 16 echipe a Ligii A, în cazul în care Petrolistul Boldești și AFC Astra vor evolua la Liga a III-a campionatul următor ar fi:

1. CSO Tricolorul Breaza
2. CS Blejoi
3. CS Păulești
4. AFC Bănești-Urleta
5. Teleajenul Văleni
6. CSO Plopeni
7. Progresul Drăgănești
8. Avântul Măneciu
9. CS Cornu
10. CS Ceptura
11. Unirea Cocorăștii Colț
12. AFC Brebu
13. Voința Găzarul Surani
14. Fortuna II Poiana Câmpina (în cazul în care se va găsi o soluție pentru rămânerea echipei la județ, probabil sub altă denumire)
15. AS Tufeni Băicoi
16. Unirea Urlați

Cât despre formația noastră, este demn de menționat faptul că în acest retur gruparea noastră a înscris numai 29 de goluri, plasa acestora fiind „perforată” de 24 de ori. Golgeterul returului a fost Florin Ciprian Istrate, cel care a reușit să marcheze de 9 ori în 17 jocuri, fiind urmat de către Adrian Vintilă și Valentin Bunea (4), aceștia ajungând la un total de 11, respectiv 6 goluri marcate în acest sezon. Golgeterul sezonului pentru formația noastră rămâne, așadar, Marius Vișan, care a marcat de 24 de ori în turul campionatului, clasându-se pe poziția a patra a ierarhiei marcatorilor din județ. Cea mai clară victorie din retur a fost 5-0 cu CS Ceptura (etapa a 30-a), iar cea mai drastică înfrângere, 0-6 cu Avântul Măneciu, în deplasare (etapa a 18-a).

Clasamentul golgeterilor formației noastre la finalul de sezon:

1. Marius Vișan - 24
2. Adrian Vintilă - 11
3. Florin Istrate - 9
4. Valentin Bunea - 6
5. Iustin Șovăială - 5
6. Andrei Soreanu, Valentin Urdea - 4
7-8. Andrei Duricu, Bogdan Negotei - 2
9-13. Rareș Alexe, Ciprian Chivu, Codruț Cojocaru, Alexandru Brânzea, Răzvan Mușea - 1 gol

Așadar, după un campionat cu momente frumoase, dar și momente grele, formația noastră a reușit să încheie Liga A pe un binemeritat loc 7, iar în sezonul următor așteptările vor deveni altele de la jucătorii brezeni. Vă așteptăm, din nou, în august, în tribunele stadionului „Parc”!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog